Överlägg

Draumr hängkoja

Häng med Kärnkraften ut i skogen för en stillsam dag med mindfulness, samtal och avspänning i hängmattor. Längst ner på den här sidan hittar du också info om hur du kan hyra en hängkoja. Videofilmerna har vi fått tillstånd av Amok equipment att använda, men i övrigt har vi inget samarbete med dem.

Sätt upp hängkojan mellan två träd, 3-6 meter ifrån varann.

Stropparna är färgkodade, röd på kojans vänstra sida och grön på kojans högra sida (på styrbordssidan som det står på etiketten).

Det brukar bli lagom att sätta upphängningsbanden strax över huvudhöjd.

Liggunderlag

Det är det tjocka liggunderlaget som gör att man ligger alldeles plant i en draumr hängkoja. När man ligger i kojan vill man ha liggunderlaget ganska hårt pumpat. Om man sedan släpper ut lite luft blir det enklare att använda draumr i stolsläge.

Sedan är det dags att pumpa upp liggunderlaget.

Längst ner i fotänden finns en dragkedja, öppna den och stoppa in liggunderlaget. Om du för in änden med luftventilen först så blir det enkelt att justera luftmängden sedan, man kommer åt ventilen uppe i huvudänden utan att öppna dragkedjan.

I både huvud- och fotände lyfter man tyget över liggunderlaget för att skapa utrymme för huvud och fötter. Stoppa i aluminium-pinnarna så hålls tyget uppspänt. (Kolla den längre videon längst ner för att se alla steg från start till slut).

Att ta sig in i kojan

När det blir sovdags tar man fram sin sovsäck och här är några förslag på hur man tar sig in i den.

Sittläge

Den här hängmattan är rätt unik, den kan även användas som stol.

Tarp

För att skydda mot regn och vind kan man hänga upp en tarp ovanför kojan. Skulle det regna när du sätter upp ditt läger kan du börja med tarpen så har du skydd medan du sätter upp kojan.

Tömma och packa ihop liggunderlaget

Längre videos

inspiration

Uppsättning från start till slut

Beskrivning direkt från Amok equipment i Norge.

Hyr en hängkoja

Den här sidan är till för att hjälpa dig som hyr Draumr av oss. Vi har 6 stycken hängkojor till uthyrning, rabatt om man hyr flera.

https://www.hygglo.se/users/287f8-sigrid-r