Överlägg

Familj i förändring – vår transresa

När någon går igenom en stor förändring måste den personens människor hänga med. Relationer kan behöva justeras eller byggas om. Den som förändras behöver stöd och bekräftelse, den som står bredvid behöver förstå och omfamna det nya.

Vi, Lukas och Sigrid Renklint, delar gärna med oss av vår erfarenhet.

Vi föreläser tillsammans om våra erfarenheter av transition, ur våra båda perspektiv. Det handlar om att försöka förstå, hitta ett gemensamt språk och att ta sig igenom motstånd och smärta. Vi har misslyckats och gått omvägar, men vi har också lärt oss mycket och vi litar på att kärleken bär genom förändring.

Publiken bjuds in till ett gemensamt samtal där de som vill delar med sig av sina erfarenheter. Det kommer finnas goda möljigheter till igenkänning och stora garv, men också att få fälla en och annan tår tillsammans.
Vi vill sprida kunskap och ingjuta mod. Det här är vår historia, vi vet att kärleken bär!

Boka oss!

Vi tänker oss 1,5 timme, upp till 100 deltagare, målgrupp är vuxna och ungdomar från högstadiet och uppåt. Vi gör gärna helt öppna föreläsningar, men kan så klart också träffa specifika målgrupper.

Sigrid Renklint, 0704 67 30 75, sigrid.renklint@gmail.com
Lukas Renklint, 0766167244, l.renklint@gmail.com

Vänersborg 21 mars 2024.

Det är lätt att känna sig ensam,
även om man inte är det.
Det var skönt att få höra andras erfarenheter,
och känna igen sig i någon.

Åhörare i Vänersborg, förälder till transperson
Frågestund i Tomaskyrkan, Västerås, 16 april 2024

Tack så mycket!

Det här har hjälpt mig som människa,

som mamma och som psykolog!

Åsa i Västerås

Om oss

Lukas Renklint är lajvpedagog och har gett ut en fantasybok för ungdomar, Väsens revolution, som bygger på nordiska mytologiska väsen. (Visto förlag, 2020) och en kort kapitelbok för barn från 5 år, Barnet av trä, med Pinocchio som inspiration för en transberättelse. (Tallbergs förlag, 2023)

Sigrid Renklint är journalist, stresspedagog och har gett ut en humoristisk bok om deppighet, Jag kanske bara behöver bada lite näck. (Palmkrons förlag, 2021)