Överlägg

Leva helhjärtat 23-24 oktober

Leva helhjärtat – visst låter det härligt och något många kan ha en längtan till. Men vad är det som hindrar oss från ett helhjärtat liv? Forskaren Brené Brown kommit att bli något av en superstar genom sin forskning om det. Hon beskriver vad skam gör med oss men också hur man kan träna upp skamtålighet och därmed lära sig att leva helhjärtat. På kursen den 23-24 oktober kommer vi att hårdträna för att kunna ge skammen en match nästa gång den slår till. Vi använder Brené Browns forskning för att hitta en väg mot ett helhjärtat liv!

Vi börjar på fredag 17.30 med Helhjärtad after-work
En snabbkurs om skam är kanske inte det vanligaste fredagsmyset, men jag lovar att göra mitt bästa för att vi tillsammans ska kunna skratta åt eländet. Och eländet, det är alltså hur skam och prestige håller oss i sitt grepp och sabbar glädje, tillit, kreativitet, trygghet osv osv
Det här är också en chans att bekanta sig med kurskompisarna över nåt att dricka och lite tilltugg. Vi avslutar ungefär kl 19 med en meditation.

Lördag
9.00 Vi startar med en meditation, och sen kommer Sigrid att berätta en del häpnadsväckande saker som Brené Brown upptäckter när hon forskat om skam, och om hur man kan bygga upp motståndskraft mot skam-angrepp.
Vi kommer att göra övningar och varsamt utforska temat tillsammans.
12.00 tar vi paus och äter lunch. 
Under eftermiddagen blir det:
Verkstad – vad kan vi göra redan i morgon för att må bättre?
Groove – Monika kickstartar vårt nya liv med dans
Verkstad – vad vill jag lämna bakom mig?
Vi avslutar med en längre meditation kring att känna medkänsla med sig själv, att stå på sin egen sidan vad som än händer. Sigrid vägleder och Monika spelar.

Vi kommer att anstränga oss för att göra kursen smittsäker och utgår från att alla tar sitt eget ansvar genom att hålla tryggt avstånd, tvätta tassarna och så klart stanna hemma vid symptom.

Anmälan öppnar inom kort, har du frågor kan du skicka dem till sigrid.renklint@gmail.com