Överlägg

Hälla smör på sillen – ett midsommarmåste

Jag har ju kommit på att jag får skriva om vad jag vill på min egen blogg, så nu tänker jag emellanåt skriva om mat, helt enkelt för att jag älskar mat. Att äta tillsammans är dödens motsats, det läste jag i en DN-intervju nyligen och det håller jag med om.

När jag första gången åt det här kändes det som att oväntat träffa en gammal vän. Jag älskar smör, och att någon kommit på att hälla det över sill tycker jag är fantastiskt. Receptet är skrivet på en burk sill, för enkelhets skull, och räcker väl till 2, max 3 som lunch. Om du ställer den på en buffé måste du tänka på att det kommer att vara den godaste rätten och beräkna mängd efter det.

1 burk matjessill
2 kokta ägg
en liten/en halv lök
dill/gräslök
50 gram smör. Minst

Hacka ägg, lök och det kryddgröna du vill ha. Arrangera det med sillen på ett uppläggningsfat, jag blandar alltihop men det går så klart att göra det på mer konstfärdigt sätt.
Bryn smöret och häll det hett över sillblandningen. Kör alltihop 30 sekunder i mikron.
Servera med färskpotatis och en gott knäcke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *