Överlägg

Alla dagar är hjärtats dag

Idag laddar jag med några kärleksdikter inför Alla hjärtans dag, du får gärna låna dem för att skicka en hälsning till en vän eller käresta eller för att sprida kärlek på sociala medier. De ligger längst ner i inlägget och finns också på dikt-sidan i menyn. 

Kärlek alltså, men vad sjutton är kärlek egentligen?  Är det en känsla? Eller en instinkt som ska leda till livsviktig anknytning? Är det något gudomligt? Skapar vi den med våra föreställningar, eller ligger den latent i oss från början? Är den ett förhållningssätt? Rent utav en metod? Får vi den? Har vi den? Gör vi den? Lär vi oss den?

Skriv gärna dina egna idéer, tankar och erfarenheter i en kommentar. Själv har jag tänkt mycket på Desmond Tutu de senaste veckorna. Han är en häftig kärleks-skapare i världen. Han har en sån klarhet och tilltro till sanningens kraft, han är så modig och så fylld av medkänsla och kärlek. När jag ser på honom tänker jag att kärlek både är något vi har, något vi gör och något vi är.

När vi ändå pratar om kärlek vill jag också bjuda på en kärleksmeditation. Läs igenom hela meditationen först, och pröva sen att göra den. Jag gissar att du kommer känna en rejäl temperaturhöjning i bröstet.
Börja med att landa, känn efter hur golvet känns under fötterna eller stolen under baken. Ta ett par extrastora andetag och sucka ur dig lagrad spänning. Slut ögonen eller fäst blicken lite blurrigt snett framför dig. Kolla hur du känner dig i kroppen, kanske vandra runt och känn efter i varje kroppsdel. Sucka igen om det känns skönt. Det kan vara hjälpsamt att fokusera på sin andning, hur kroppen rörs av luften som kommer in och åker ut. Sen tar du kontakt med din kärlek. Vem älskar du? Vad älskar du? Hur känns olika kärlekar i kroppen, till exempel kärleken till din mamma , din favoritstig i skogen eller den vackraste musik du vet? Låt olika upplevelser av kärlek flyta upp inom dig, men låt tankarna vila så mycket som möjligt. Upplev den sensation som är just nu, så kommer en ny att flyta upp utan att du söker efter den. Kärleken kan visa sig i någon av sina spegelbilder, som sorg eller saknad, och det är så klart ok. När du känner dig mätt på att smaka på din kärlek avslutar du med att fokusera på din kärlek för dig själv. Det kan vara svårt och det drar gärna igång både känslor och tankar, men försök att vara lugn och bara tänka på dig själv som en ok person som du får känna kärlek för. Försök att se dig själv för din inre blick, hela dig själv, så som du är just nu i din kärleksmeditation. Se med ömhet på dig själv. Avsluta med att känna efter hur mycket kärlek du har inom dig just nu och tacka för det.

Ha en fin vecka och en glad kärleksdag så småningom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *