Överlägg

Jag är här för dig

Den här bilden föreställer min svägerska Karin när hon pillar bort en sticka ur min man Lars fot. Det är Benjamin som håller Lars hand genom “operationen”. 

Det gick bra.

Tidigare samma dag hade Benjamin fått en sticka och det var jättejobbigt för honom att bli opererad, men nu kunde han tryggt och inkännande stötta sin gammelfarbror.

Det är skönt att få hjälpa till, vara till glädje för någon annan. Ibland vet man inte riktigt vem som vinner mest på hjälpen, den som får den eller den som ger den. Ganska finurligt, för det gör ju att vi kan satsa på att vara hjälpsamma och veta att vi själva kommer att må gott av det!

Det var något som prästen Hans Degréus betonade när jag intervjuade honom under arbetet med min bok  Jag kanske bara behöver bada lite näck.

När någon är under isen kan det funka bra att be den personen om hjälp med något så att hen får känna sig behövd och i kontakt med någon annan. När man själv mår lite eländigt kan det på samma sätt vara bra att lyfta blicken och se vad andra har för behov. Det kan också vara bra att be om hjälp, kanske med något som man i princip skulle klara själv, för att känna att man inte står ensam och att det finns mer kraft tillgänglig än den jag själv känner just nu.

Vi mår bra av att höra ihop, och att utbyta tjänster är ett tydligt och kraftfullt sätt att bygga ihop sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *