Överlägg

Tacksamhet i gåvornas tid

Nu är det igång. Glöggångorna rundar hörnen på tillvaron, granen står så grön och grann och stjärnorna tindrar ikapp i fönstren. Det gillar jag. Men när jag hör experterna säga att vi kommer att slå konsumtionsrekord i år igen sätter jag glöggen i vrångstrupen. Hur är det möjligt att vi fortsätter att handla mer och mer? 

I december tänker jag jobba med tacksamhet i min meditation. Att odla tacksamhet handlar mycket om att flytta fokus från det man vill ha till det man redan har. Det är alltid bra att lägga lite energi på att undersöka vilka gåvor man faktiskt redan har fått. Eller att kolla vilka gåvor, som i begåvning, man själv och andra besitter.

Jag gör ett litet experiment för mig själv. I tanken låter jag tio personer i bekantskapskretsen ställa sig i kö för att ge mig en present. Ja, det känns lite härligt, det gör det. Sen låter jag samma tio personer ställa sig i kö för att se mig i ögonen och säga: “Jag ser dig, Sigrid, och jag ser vad du vill och vad du kan.” Och vet ni, då börjar jag nästan grina. Trots att jag bara hittar på!

Min utmaning till er den här gången är att för varje paket också tänka ut något ni gillar hos mottagaren och se till att kommunicera det på något sätt. I vår del av världen tror jag att de allra flesta har långt större behov av att bli sedda och bekräftade än att få någon sak. Gör gärna en lista. Du kommer själv att känna dig rikare om du ser det bästa hos dem du umgås med. Om du inte firar jul eller inte ger några paket kan du så klart göra utmaningen ändå. Kanske får du upp världens flyt i att hitta det bästa hos andra, då kan du passa på att göra samma sak med dig själv. 

Kärleksfabriken håller öppet, välkomna att besöka oss! I december blir det soppor med julkryddor. Varje torsdag, soppa kl 18 och meditation 18.30. Mejla på sigrid.renklint@gmail.com om du vill äta, senast ett par timmar i förväg.

Glad advent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *