Överlägg

Dags för nya frön i livskomposten

Jag tillhör de lyckligt lottade som har en kompost. Att dra på mig stövlarna och sätta spaden i den nya jorden är som att be eller tala med en guru för mig. För en stund kan jag uppleva att jag förstår hur allt hänger ihop. Att allt är som det ska.
Jorden är mörk och lucker, med mängder av maskar och andra kryp. Några pinnar måste rensas bort, de är inte nedbrutna ännu utan får ligga kvar. För två år sedan vad det här pioner, äpplen, brännässlor, bönstjälkar, rabarberblad..
I förra brevet skrev jag om att få hjälp med att hålla sig på rätt köl, och jag fick ett fantastiskt svar som jag tänker på när jag hämtar ny jord i min kompost

“Idag är jag inte längre så skyddslös, har blivit mer hårdhudad och skaffat en ny rejäl och stor köl. Minnet av känslosmärtan i kroppen kan jag än idag förnimma ibland och konstigt nog vara tacksam över. Den erfarenheten är en del av min köl och så viktig.”

Min kruka har blivit full, jag jämnar till jorden och planterar några luktärtor. Det är dags för nytt växande för den här jorden; nya blommor, nya färger, nya dofter.

Jag tror på att växa tillsammans, att dela och att stödja varandra. Därför har jag startat Kärnkraften. I juni är du välkommen att testa meditation och healing på vackra Hovgården vid Mälaren. Det kan du läsa om här nedanför. Eller gå till hemsidan, www.kärnkraften.se, så får du se ännu en av Katarina Immonens fantastiska bilder.

Så länge önskar jag dig en fin försommar, och att allt växande, spirande och grönskande ska få genklang inom dig!

/Sigrid

Reikikollo – en dag i taget!
Välkommen till helande dagar på Hovgården, Enköping. Temat är En dag i taget. Kursen tar vi också en dag i taget, välj att vara med en dag, två eller tre dagar.

Torsdag 15 juni
En dag i taget: Måste jag först bevisa att jag duger innan jag kan vara mig själv?

Vi identifierar var i kroppen vi har byggt in vår stress och känsla av otillräcklighet, och jobbar med enkla reikiövningar för att vila från det idag. Vägledd meditation om att lita på sitt eget värde. Samtal om prestationsångest och hur man kan hantera den. Enkla kreativa upptåg. Och förhoppningsvis sol, bad och kakor på bryggan!

Fredag 16 juni
En dag i taget: Hur laddar du ditt kärleksbatteri? Finns det ett ägg och en höna – kommer kärlek till sig själv eller till sin nästa först?

Grundläggande reikiövning för att hitta sina “varma händer”. Introduktion till self-compassion, och övningar för att ladda hjärtat med medkänsla för sig själv och andra. Samtal om att ge och ta emot i olika sorters relationer. Sång vid lägerelden.

Lördagen 17 juni
En dag i taget: Visar jag mig själv grundläggande hyfs?

Ofta är vi vår egen värsta fiende och kritiserar och späker oss själva på ett sätt vi aldrig skulle göra med någon annan. Den här dagen jobbar vi med hur vi talar till oss själva genom meditation, selfcompassionövningar och ger oss själv och varandra omsorg med hjälp av enkla healingmetoder.

Söndag 18 juni
En dag i taget: Vilodagen

Inget nytt lärs ut, men det finns möjlighet att vara på Hovgården över dagen för att vila, smälta och samtala. Jag finns tillgänglig för healing (enskilt eller i grupp), vägledd meditation eller samtal.

Var: Hovgården (http://livsloftet.se/)
När: När du vill 15-18 juni 2017, dagarna håller på ungefär 9.00-20.00.
Pris: 700:- per dag, 300:- per natt, 1650:- för två dagar och två nätter, 3000:- för alltihop.
Mat: Vi hjälps åt att fixa mat (som ingår i priset)
Logi: Enkel logi på Hovgården, sköna sängar och delat badrum. Ta med lakan eller betala 70:- för att låna
Anmälan/frågor: på sigrid.renklint@gmail.com eller 0704 67 30 75

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *